Skip to main content
CAPTAIN FLORIAN POLGÁRI TÁRSULÁS
"KISS FLÓRIÁN
vagyok, a Szuperhőskapitány!"


CAPTAIN FLORIAN
POLGÁRI TÁRSULÁS

A Captain Florian Polgári Társulás fiunk, Flórián számára jött létre, akinél 2022-ben egy ritka betegséget, Rasmussen-encephalitist diagnosztizáltak és egy komoly agyműtét mentette meg az életét. A polgári társulás célja elsősorban Flórián folyamatos rehabilitációjának támogatása, amelyre nélkülözhetetlen szüksége van ahhoz, hogy minél teljesebb életet tudjon élni.

2023 márciusától rendszeresen intenzív rehabilitációs terápiákon vesz részt a kassai Centrum Libertában.

Ezek a terápiák anyagilag rendkívül megterhelőek, ezért kérjük az Önök segítségét.

Amennyiben támogatni szeretnék Flórián felépülését, adományaikat a polgári társulás számlájára utalhatják, ill. adójuk 2%-ának felajánlásával is megtehetik.

TÁMOGATÁS

TÁMOGATÁS

NAGYON HÁLÁSAK VAGYUNK A SEGÍTSÉGÉRT!
Köszönjük szépen a támogatásokat, melyeknek köszönhetően a fiunk rendszeresen tornázhat, fejlesztéseket kaphat és ezáltal a helyes irányba tud haladni.

TÁMOGATÁS KÜLDÉSE

A QR-kód beolvasásával vagy banki utalással támogathatja Flóriánt. IBAN Captain Florian: SK69 7500 0000 0040 3267 0402

AZ ADÓ 2%-A

Adója 2%-ával is segíthet, amennyiben a Captain Florian számára ajánlja fel.

ADOMÁNYAIK

ADOMÁNYAIK

A beérkezett adományok és támogatások teljes összege 2024/03 - 2024/05: 1315.98€

FLÓRIÁN, A
SZUPERHŐS­KAPITÁNY

"Kiss Flórián vagyok, Szuperhőskapitány!"

2023. január 6-án volt egy nagyon hosszú és bonyolult műtétem Prágában. A rögös út, ami idáig vezetett, 2021 nyarán, tehát a 2.szülinapom körül kezdődött...

2021

NEHÉZ KEZDETEK

Minden előzmény nélkül rohamaim lettek, amiket először lázgörcsnek véltek a szakemberek.

Az állapotom rohamosan romlott. A legdurvább az volt, amikor napi akár 100 rohammal is meg kellett küzdenem. Ez nagyon kimerítő volt, mivel az agy minden egyes roham után úgymond restartolja magát, a test pedig teljesen belefárad ebbe a sok újraindításba.

2022

ROHAMOK
A NAP 24 ÓRÁJÁBAN

2022 augusztusától nem tudtam használni a bal karomat, de ekkor még nem is sejtettük, hogy pontosan mi okozza ezt. Sok-sok orvoslátogatás és kivizsgálás után egy Peruból származó neurológus ismerte fel a betegségemet: Rasmussen encephalitis, azaz Rasmussen-féle agyvelőgyulladás. 10 millióból 2,4 ember kapja el ezt a betegséget. Az orvoságokon is módosított, de a siker elmaradt. A másfél év alatt összesen 7 fajta antiepileptikumot próbáltam ki, hatástalanul.

December végére már járni sem tudtam, így nagyon vártuk már, hogy végre elutazhassunk Prágába a további kivizsgálásokra. Ott a 3napos video EEG és a 3.MRI már azt mutatta, hogy a nap 24 órájában folyamatosan rohamoktól szenvedek.

2023

A MŰTÉT

2023 JANUÁR

Január 5-én a szüleim beleegyezésével megszületett a döntés, hogy másnap már meg is csinálják a hemiszferotómiát. Maga a műtét 12 órás volt, ez idő alatt a prágai Motol kórház orvosai precízen leválasztották a jobb agyféltekemet, annak reményében, hogy rohammentessé válok, viszont ez a testem bal oldalának elgyengülésével jár. Tehát újból kell tanulnom nagyon sok mindent, például olyan nagy dolgot is, mint a járás.

Hála a Jó Istennek itt tartok most. 10 napja rohammentesen, bizakodva tovább a minél teljesebb felépülésben.

Ehhez kérném a Te támogatásodat is, hiszen sok fejlesztésre, terápiára lesz még szükségem a jövőben. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, hogy kísértek és segítetek minket ezen a kicsit sem egyszerű úton.

2024

ÚJRA CSEHORSZÁG

2024 MÁRCIUS

Prágában 54 napot töltöttünk, mert Flórián a műtét után intenzív rehabilitációt is kapott a kórházban. Hazatérésünk után felkerestük a közeli rehabilitációs központokat, de a Borsóház Nemzetközi Rehabilitációs Központban Solymáron (Magyarország) is részt vett egy terápiás héten, és itthon is tornáztattuk. Beszereztük az összes elérhető és kevésbé elérhető segédeszközöket, merevítőket, játékokat, speciális cipőket, speciális háromkerekű biciklit stb.

Sajnos 6 hónappal a műtét után "furcsa" állapotokat figyeltünk meg a fiunknál, így 2024 január végén újabb kivizsgálásokra került sor a prágai Motol kórházban, melyek eredményére még mindig várunk.

REHABILITÁCIÓ

REHABILITÁCIÓ

A kis Szuperhősünk 2023-ban 19 hét intenzív rehabilitáción vett részt. Ezen rehabilitációk költsége meghaladta a 8000 eurot.

Még hosszú út áll előttünk, de Flórián nagyon kitartó és már számtalanszor bebizonyította, hogy óriási harcos. Hálásan köszönjük Mindenki segítségét!

PARTNEREINK

PARTNEREINK

Partnereink, akik segítő kezet nyújtottak nekünk ebben a nehéz élethelyzetben

AZ ADÓ 2%-A POSZTER

AZ ADÓ 2%-A POSZTER

Aktuális poszterünk megosztásával is segíthet, mellyel a 2%-os adófelajánlásra hívjuk fel a figyelmet.


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Captain Florian Polgári Társulás fiunk, Flórián számára jött létre, akinél 2022-ben egy ritka betegséget, Rasmussen-encephalitist diagnosztizáltak.

Személyes adataikat a GDPR előírásainak megfelelően kezeljük, nem adjuk át harmadik félnek.
Elérhetőségek

Captain Florian, o.z.
Dvorníky 189
044 02 Dvorníky-Včeláre

Egyéb adatok

IČO: 55216609
IBAN: SK69 7500 0000 0040 3267 0402


© 2024 ATELIER100

© 2023- ATELIER100
✿ For the moments & details ✿